keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Munarikas lammas


Pääsiäinen iskee päälle eikä sille voi mitään vaikka kuinka yrittäisi. Ihmisillä on törkeän kova tarve ostaa sata purkkia maitoa ja säilykkeitä ja makaroonia ja säkkikaupalla perunoita ja happinaamareita ja munia. Rauhoittukaa hyvät kanssaeläjät. Ei maailmanloppu ole välttämättä tulossa vieläkään. Huomenna on vaan kaupat kiinni, samoin sunnuntaina ja maanantaina. Ei se silti tarkoita sitä, että pitäisi varustautua kolmannen maailmansodan varalle, rakentaa bunkkeri, teurastaa kotieläimet ja kuivata niiden lihat. Ei, vaan kaupat on kiinni yhden päivän. Lauantaina ne on taas auki. Ai että sunnuntaina ja maanantainakin ovat mokomat kiinni. No sitten varmaan joka ikisen pitää hakea myös lauantaina 200 purkkia maitoa, repullinen nötköttiä, lisää makaroonia ja varmuuden vuoksi pyydystää myös naapurin kissa koska senkin lihan voi kuivata pahan päivän varalle. Hei ihan oikeasti, ei tarvitse. Suomessa on yllättävän monta kioskia, huoltoasemaa, liikenneasemaa ja vaikkapa naapuria josta sen puuttuvan maitolitran saa ihan mikä pyhäpäivä vaan.

Riittäisköhän nää viikonlopuksi?
Kaikki tutut tietävät että olen huonon huumorin ystävä. Arvoisat rakkaat lukijat, poistakaa toki tämä blogi lukulistaltanne, kirjanmerkeistä ja minut samalla kavereista vaikka naamakirjassa jos tuo karu totuus iski vasta nyt vasten kasvoja. (Tähän väliin on pakko miettiä myös sellaista että mie tosissaan luulen että joku näitä juttuja seuraisi tai loppuun asti lukisi..) No kuitenkin, muutama malliesimerkki pääsiäisajan aivan helvetin hauskoista vitseistä seuraa ilotulitusrakettien räjähtävään tyyliin potpurina seuraavassa.

- Oikein munarikasta pääsiäistä.
- Saatko pääsiäsenä munan pysymään pystyssä?
- Saitkos pääsiäisenä.. munia?
- Meinaatko maalata munia?
- Hyvää päästäistä.

Hyvää päästäistä, kaipaa varmaan suolaa, mustapippuria ja rosmariinia.
Muistan jonain pääsiäisenä jopa laskeneeni huumoritekstiviestit mitä sain. Muistaisin määrän kohonneen yli kahteenkymmeneen eli selvästi isommaksi kuin Liverpoolin mestaruuksien määrä. Yleensä ne oli sellaisia aivan järjettömän hauskoja kiertoviestejä mitkä nauratti vappuun asti. Osa jopa juhannukseen. Onneksi omat vitsit on hyviä. Ne naurattaa ihan hitosti. Ja tosi pitkään. Esimerkiksi tämä:

- Mitä miulle kannattaa sanoa jos tulen silmä mustana töihin?
- Ei mitään kun kotona on jo sanottu.

Hei mutta pitäähän tässä vähän ruokaankin puuttua. Kohta on naamiokirjassa vähintään kolme päivitystä siitä, miten lammasta ei voi syödä kun se maistuu villalta. Jos valmistat pääsiäislampaan päin persettä niin älä tule suotta leuhottamaan siitä julkisesti. Samahan se ois kun polttaisit aamupuuron pohjaan, söisit sen väkisin ja moittisit että olipas kamalaa. Tai sitten kävelisit lenkillä tahalla jokaiseen koiranläjään ja kiukuttelisit sitten että kengät haisee pahalta. Yks hyvä kiukuttelun aihe on myös sammuttaa kaikki valot, sitoa silmät mustalla liinalla ja koittaa juosta rappuset alas. Jos siinä sattuu kompastumaan niin voi sitten myös päivittää että "perhana, kuka ihme tuohon oli nuo rappuset tuonut". Ihan sama asia on siis tehdä tahallaan ruuasta pahaa ja moittia sitten yleistäen että kaikki lammas on pahaa.

Mie skippaan tänä vuonna lampaansyönnin sillä maa on sen verran vielä routainen ettei rosvopaistimonttua jaksa kaivaa. Eikä tuossa naapurilla näytä olevan lampaitakaan pihalla että sellaisen voisi varastaa - tai siis tässä tapauksessa rosvota. Eikä mulla oo sitä paitsi Dry Vodkaakaan sillä minkä kesä kastelee sen Dry Vodka kuivaa.

Yks parhaista suomalaisistakotimaisista leffoista evö.

Jos joku ihan oikeasti kaipaa ruokavinkkiä pääsiäiseen niin tässähän se varsinainen klassikko olisi tyrkyllä ja ohje ihan videon muodossa. Ei oo vaikeeta:


Pääsiäishanun valmistusohje tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti