Sahiksen Keittiöurpo tarinoi
Tästä se lähtee. Blogin ensimmäiset
lauseet ja mietteet meinaan. Kliseisesti sanottuna puhaltavat uudet
tuulet eli kohti uusia haasteita tieni käy. Ensi kesän juttuja tuli
tuossa jo testattua vaikka virallisesti miusta tulee Sahiksen
Keittiöurpo vasta pääsiäisen jälkeen. Ai että kuinka
koeannosten tekeminen sujui? Tokko se hirmuisesti kiinnostaa mutta
kerronpa silti.
Uudet annokset vaatii aina jonkinlaisen
inspiraation joka muuttuu innovaatioksi. Ei perkele, nyt menee
sanasto jo liian hienoksi. Sanotaan suomeksi sama eli parhaat ideat
syntyy miulla aina saunassa tai lenkillä. Sitten pitää laittaa
suodatin päälle ja karsia sellainen 90% pois ja vielä miettiä
tarkkaan mitän tuosta jäljelle jääneestä kymmenestä pinnasta
lähtee testailemaan ja kehittelemään eteenpäin. Tällä erää
kokeeseen päätyivät tulevan kesän tapahtumissa myytävät
annokset.
Rokki soimaan, misattavat kylmiöstä
pöydälle, veitsi käteen ja menoksi. Uudessa köökissä tuo aina
oman haasteensa se, mistä mikäkin tavara löytyy. Mie en oo mikään
laitteilla brassailija vaan terävä veitsi ja leikkuulauta on ne
tärkeimmät. CD-soitin lähti heti muuten puutelistalle, vaikka
radion aamuohjelmia on ihan jees kuunnella tarinoiden osalta niin
musiikkipuoli alkaa tökkimään viimeistään kolmantena päivänä.
Antaa sen Wiskarin ajella mökkitiellään (mielellään puuhun), mie
voisin mieluummin vaikka Bourdain-henkisesti kuunnella punkkia.
Burgereita testasin neljää erilaista,
pari kala- ja pari lihaversiota. Kalaisammasta jatkoon pääsi se,
missä oli pihvissä kuhaa, kylmäsavustettua lohta ja kapriksia.
Sitrusmajo ja perhanan hyvä rautalampelainen (vai onko se
rautalammilainen) sämpylä kruunasi tämän ”pöötsön”.
Lihaisampaan pihviin upposi nautaa, nachoja, ciabattaa ja mausteita.
Siihen keittelin pohjalle paprikahillon joka makeutti suolaista
pihviä aika kivasti. Vähän tuli kokoluokassa ahnehdittua eli se
250g pihvi on pakko varmaan pienentää sillä tuollaisen syöminen
ilman taisteluvälineitä on turhan paha case. Kuitenkin tarkoitus on
tehdä sellainen eväs jonka pystyy syömään a) kännissä b)
samalla kun kuuntelee livemusiikkia c) sammumispisteessä d) niin
että kotona aamulla rinnuksilta näkee mitä se on sisältänyt e)
ja niin edelleen.
Ai niin ja jos ajattelee vaikka
festarien toista tai kolmatta aamua. Tekee niin pirusti mieli jotain
pientä suolaista että saisi taitettua oloa paremmaksi ja janoa
luonnollisemmaksi. Kenties joku tietää tuntee ja kokee kolauksen
omassatunnossaan nirhatessaan silmälasin sangalla nötköttipurkkia
auki. Mulla on tarjota teille ratkaisu tähän ongelmaan ensi kesänä.
Riittävän suolainen smetanalla aateloitu vorschmack-leipä. Eipä
toimi yhtään vai hä?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti