lauantai 26. maaliskuuta 2016

Jotkut vitun suvakit

Jotkut vitun suvakit


Olipa eilen kertakaikkiaan huikea kokemus kauppareissulla. Olin poikani kanssa kaupassa käymässä ja toivon, ettei hän kopannut tuosta mitään. En oikein vieläkään tiedä mitä siellä tapahtui, tai mitä oli taustalla mutta jotenkin tähän suuntaan se meni.

Jossain lihahyllyjen välissä leijailee erittäin miehekäs - sellainen suomalainen - hienhaju. Vähän aikaa harmittaa, että hitto kun ei ehtinyt mahtavan mökkireissun jälkeen käymään suihkussa ennen kauppaan huristelua. No, tuo jäätävä käry ei tullutkaan omista dallaseista vaan ihan toisaalta. About 50-vuotias Mirja-Eemeli oli kaupassa kuvitteellisesti kahden n. 16-20-vuotiaan poikansa kanssa. Kutsuttakoon heitä vaikka leikkisästi nimillä Tumppi-Paavo ja Körssi-Pate. Pojille oli meinaan opetettu tapoja. Tätä en tosin vielä tässä vaiheessa tiennyt vaan kaarroin ostoskärryn renkaat ulvoen maitohyllylle.

Saavuin juomaosastolle, jossa hetken katselin pienpanimotuotteita. Näinkö oikein sellaisen raapaisisi naamariin pääsiäisen kunniaksi. Ostopäätöstä ei kuitenkaan syntynyt mutta Tumppi&Körssi heilahtivat paikalle ja toinen vaahtosi toiselle erittäin kovaan ääneen:

- Tällaisia maistelupaketteja ei tarvis olla. Näitä ostaa vaan jotkut vitun suvakit. Kunnon suomalainen mies juo laatikollisen kaljaa ja pullon viinaa. Sitten pitää sammua.

Oli pakko tsekkailla ympärilleen. Missä on Riku Nieminen? Tuleeko Kirveen Markku kohta kameran kanssa mestoille. Kumpaakaan ei näkynyt.

Vähän myöhemmin kuulin vielä kuinka Karjala oli liian kallista ja se laatikko kannattaakin käydä ostamassa toisesta kaupasta jossa se voi olla euron halvempi. Hienoja miehiä ja upea suomalainen ydinperhe. Ai että.

Kotiin päästyäni aloin miettimään tarkemmin että mikähän tuossa tilanteessa oli niin huikeaa. Muutama nosto tuli mieleen.

1. Suomalainen miesihanne.

Onko se niin, että varsinkin kun "vitun suvakkeja" on niin paljon, niin suomalainen mies ja hänen upeat tapansa korostuu. Tumppi ja Körssi olivat ainakin ihan aidosti sitä mieltä, että kunhan he kasvavat vähän isommiksi ja sossu suostuu maksamaan heidän takuuvuokransa niin toimintamalli on valmis. Kaljaa ja viinaa. Niin kauan että sammutaan. Vähän mietin sellaistakin, että oiskohan jopa heidän kotisohvalla joku, kuka on näyttänyt ihan livenä miten tällaista toimintaa harjoitetaan.

2. Vitun suvakit.

Missä vaiheessa se kamalin nimitys on muuttunut muotoon suvakki. Mihin on unohtuneet mm.
- vitun homo
- vitun sivari
- vitun juntti
- saatanan porvarit perkele

Semmoista pääsiäispaatosta. Taidan kohta laittaa karitsan anterot makuihin. Illalla voi sitten herkutella ja ottaa vaikka lasillisen viiniä. Ehkä iloittelen myös saunan ja saunaoluen verran. Vaikka sehän on kyllä vittu suvakki-hommia. Hakiskohan toi akka laatikollisen kaljaa niin päästäisiin asiaan.

Sitä odotellessa sain onneksi käsiini hyvän soittolistan. Tässäpä rakkaat lukijat vähän fiilistä juhlapyhiin. Näiden tahtiin on hyvä sammua.

Tumppi & Körssi top 10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti