maanantai 15. helmikuuta 2016

Urpo yrittää

Urpo yrittää


Kaikkihan lähti siitä kun joskus ehkä 8 vuotta sitten tuli ensimmäistä kertaa mietittyä että oma paja on jossain vaiheessa saatava pystyyn. Siitä päivästä tähän päivään on tapahtunut lopuksi aika paljon. Oon käynyt katsomassa useatakin ravintolaa, ketjupaikkaa, tyhjää huoneistoa ja niin edelleen. Kuitenkin se "the ajatus" on jäänyt sitten olemaan olematta. Sellainen kun viimein löytyi niin alkoi tapahtumaan. Kokonaisuudessaan tämä street foodin ympärille rakentuva homma julkistetaan kevääseen mennessä.

Listaanpa myös muutaman syyn, miksi tällainen nyt sitten tuli tehtyä:

1. Suurin osa - siltä se ainakin tuntuu - ihmisistä ja työntekijöistä miettii ja jopa puhelee ääneen perustavansa yrityksen. Itsekin olen kuulunut tähän joukkoon ja viimeksi tällaista suunnitellessani ajattelin, ettei kukaan kuitenkaan koskaan perusta mitään. Eli perkeles. Minäpä perustan.

2. Legendaarista Buster-sarjakuvaa lainatakseni: Jos en tee sitä nyt, en tee sitä koskaan. Niinpä niin. Oishan tän tekemistä voinut funtsia vaikka vielä 20 vuotta ja sitten todeta että voi helketinkilketti kun ei tullut sitten tehtyä mitään, kyllähän minä olisin pärjännyt ja osannut.

3. Asiat ja tekeminen. Miksen siis tekisi itse? Saapahan sitten peilin edessä moittia että onpa typerä ukko tuo pomo. Onneks meitä on sentään sitten kaksi niin voi edes toisen syyksi laittaa kaikki huonot jutut. Vai miten se menikään.

Noi kolme nyt tossa listassa riittänee alkuun. Sellainen on ollut hassu huomata, kuinka paljon juttu on lähtenyt jo liikkeelle ja oon kuullut tekeväni ties mitä. Eikös sitä kuitenkin sanota että koirat haukkuu ja karavaani kulkee. Yhtenä hyvänä kannustimena on ainakin tsemppaava seläntakainen lause ivallisella äänensävyllä: "Ei tule onnistumaan."

Cantona, lokit ja sardiinit